Zöld Óvoda Program beszámolója

oklevél

Volt egyszer

Volt egyszer
Volt egyszer
Volt egyszer volt.

Folt hátán
Folt hátán
Folt hátán folt.

Kérte, hogy
Varrjam meg
Varrjam meg végre.

Nem tettem
Nem tettem
Bocsánat érte.

Mi lesz most
Mi lesz most
Mi lesz most hát?

Lyukas lesz
Lyukas lesz ez a világ?

Ültess sok
Ültess sok
Ültess sok fát!

Zöld legyen
Zöld legyen ez a világ.

 

A bennünket körülvevő világ megismerésében a közvetlen megfigyelésre és tapasztalatszerzésre építünk. Fontos feladatunk, hogy a természet szeretetére és védelmére neveljük a gyerekeinket személyes jó példával. Rámutatunk, hogy milyen nagy az ember felelőssége a természeti környezet megóvása érdekében. Hogy a természet aktív megfigyelői legyenek a foglalkozásokat leggyakrabban az óvoda udvarán és lehetőség szerint a természetben tartjuk. Itt tudatosítjuk, hogy mint gyermekek mit tehetnek ők, és mit tehetnek a felnőttek a természet kincseinek megóvása érdekében.

Óvodánkban évek óta folyamatos a papírgyűjtés. A szülők és a nagyszülők által behozott mindenféle papírhulladékok mellett a csoportokban is külön gyűjtjük a barkácsolásnál és egyéb foglalkozásnál keletkezett hulladékot.

Szorgalmasan gyűjtjük a műanyag kupakokat, ez a környezet megóvása mellett egy beteg kisfiú gyógyulását is szolgálja.

Udvarunk nagyszerű adottságainak köszönhetően a gyerekeknek rengeteg téli örömben lehet részük. A szánkózás, a hóember- és hókígyó építés mellett megfigyelhetik a jég és a víz, valamint a hó és az olvadás kapcsolatát. Természetesen nem feledkezünk meg madaraink etetéséről sem, ami az egész szezon során folyamatos.

Udvarunk tavasszal is ragyogó lehetőséget biztosít a természet újraéledésének megfigyelésére, a hóvirág, a tőzike, a téltemető, később az ibolya, illetve a barka, majd a többi tavaszi virág megjelenése nagy öröm a gyerekek számára.

Szívesen veszünk részt a környezetünk védelme érdekében kiírt, a gyermekek környezeti nevelésében fontos pályázatokon.

MÁV Ovi Székesfehérvár 1 MÁV Ovi Székesfehérvár 2 MÁV Ovi Székesfehérvár 3 MÁV Ovi Székesfehérvár 4 MÁV Ovi Székesfehérvár 5 MÁV Ovi Székesfehérvár 6

Naptár

«2021. május»
HKSzCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

Mesevár

 

 

Zöld Óvoda

Mesevár tagóvoda - 8000 Székesfehérvár, Fűtőház u. 3-5.
Tel./Fax: 22/316-375
E-mail: alapitvovodaszfv@t-online.hu