A Süni csoport bemutatkozása

 

Süni csoportunkban 20-22 kisgyermek neveléséről és gondozásáról két óvó néni, és egy dajka néni gondoskodik.

A tanév elején lényegesnek tartjuk, hogy az új gyermekek és szüleik zökkenőmentesen illeszkedjenek be az  óvoda és a csoport életébe. Ezért már a nyár elejétől hívjuk és várjuk őket ismerkedni és játszani. A tanév során a szülők több közös rendezvényen is részt vehetnek, így lehetőségük van betekinteni a csoport és az óvoda mindennapjaiba. Szűkebb otthonunk, a csoportszoba tiszta, világos és a gyermekek igényeihez van kialakítva. Lehetőséget biztosit a szerepjátékhoz, a könyv nézegetéshez, a természetsarok kialakításához és a különböző kézműves tevékenységekhez is. A mozgásos játékokhoz külön tornaterem áll rendelkezésünkre, a zárt, parkosított udvar mellett. Az esztétikai érzéket fejlesztve, az ünnepeket és az évszakokat figyelembe véve készítjük el az óvoda dekorációját a gyerekekkel együtt.

Lehetőségük van a gyerekeknek naponta a különféle kézműves technikák elsajátítására, illetve saját elképzeléseik megvalósítására. Kiemelt feladatnak tartjuk a szűkebb és tágabb környezetük megismerését és védelmét. Amikor tehetjük természetes környezetükben figyeljük meg a növény és állatvilágot, valamint az évszakok hatását a természetre. Naponta vagyunk a szabadban, ehhez megfelelő a szépen kialakított udvarunk, és az óvoda környezete. A sokféle fa és növény, a madarak, kisebb állatok megnevezése már a kiscsoport végén sem okoz gondot a gyerekeknek.

Nagyon szeretjük a népmeséket, verseket. A mesék eljátszásához gyakran közösen készítünk bábokat, és kellékeket. Az ének-zene, a népdal, és néptánc naponta része életünknek. A nagycsoportosok szeretettel és türelemmel veszik be a kicsiket a körjátékokba, ezzel is oldva a kezdeti szorongásukat. Az év folyamán nagyon figyelünk arra, hogy minden gyermek egy önálló személyiség, és hogy önmagához képest fejlesszük. Örülünk minden pozitív változásnak, az esetleges stagnálás, visszaesés okát a szülőkkel együtt próbáljuk megkeresni. Fontos, hogy a gyermekek jól érezzék magukat az óvodánkban, és a szülők is elégedettek legyenek munkánkkal. Hatékony fejlesztő munkát csak így tudunk a gyermek érdekében végezni.

Az óvodai évek végére a nagycsoportosaink rendelkeznek mindazzal a tudással és neveltségi szinttel, mely biztosítja számukra a minél zökkenőmentesebb iskolakezdést. Büszkék vagyunk régi óvodásainkra és az elért eredményeikre.

„ Követelek tőled, mert tisztellek”
MÁV Ovi Székesfehérvár 1 MÁV Ovi Székesfehérvár 2 MÁV Ovi Székesfehérvár 3 MÁV Ovi Székesfehérvár 4 MÁV Ovi Székesfehérvár 5 MÁV Ovi Székesfehérvár 6

Naptár

«2021. július»
HKSzCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Mesevár

 

 

Zöld Óvoda

Mesevár tagóvoda - 8000 Székesfehérvár, Fűtőház u. 3-5.
Tel./Fax: 22/316-375
E-mail: alapitvovodaszfv@t-online.hu