Magunkról

Az óvodánál fenntartóváltás történt! A Mesevár tagóvoda a város családi házas környezetében kínál kiváló feltételeket az óvodás korú gyermekeknek. Forgalmas út nem határolja, de könnyen megközelíthető a város bármely pontjáról.
A csoportszobákban barátságos játszósarkok, galériák, mozgásos és asztali játékokhoz kialakított játékterek, szeretetteljes bánásmód, sok egyéni foglalkozás várja a leendő ovisokat.
A gyermekek testi fejlődését korszerűen felszerelt tornaterem, hatalmas füvesített udvar, udvari játékok segítik. Az udvar fái, gyümölcsfái, virágai és egyéb növényei segítségével környezetünk megismerésére, megszerettetésére és védelmére neveljük a hozzánk kerülő gyermekeket.
Népi hagyományainkat ápoljuk. Minden szeptemberben megrendezzük a Mihály-napi vásárt, januárban a népi kismesterségek hetét, a Fonó hetet. Minden nap vidám táncházzal zárul. Programjainkra a szülőket is szeretettel várjuk.
Nyitvatartásunkat a szülői igényekhez igazítjuk. A fakultatív foglalkozások az óvoda nyitvatartása alatt megoldhatók. Gyermekeink óvodás éveik után a választott iskolában jól megállják a helyüket. Ezt az iskolák visszajelzései, a szülők és személyes tapasztalataink igazolják.

Óvodánk nevelési koncepciójának alapja a szeretet, megértés, megismerés, elfogadás, fejlesztés. Mindenki fontos, mindenkinek fontos feladatai vannak, mindenki tud újrakezdeni, küzdeni, együtt, egymásért cselekedni – ha akar. Ezért kell okosodni, erősödni, egészségesen táplálkozni, ügyesedni, a szép dolgokat meglátni az életben, a természetben, a művészetekben. A rosszakat a jótól megkülönböztetni. Helyes értékítéletet kialakítani magunkról és a bennünket körülvevő világról. Személyes jó példával elöl járni, a gyermekeket a jó cselekvésre rávezetni, a jóvá tevésre hajlandóvá tenni.
Viselkedéssel, jó szóval, jó szívvel összetartozásra, egymásnak örömet okozásra nevelni. A világ dolgaihoz örömteli cselekvő hozzáállást kialakítani.

„Ennyi a dolgunk és nem is kevés.”

Csoportjaink

BóbitaKaticaSüni Maci
Bóbita csoport Katica csoport Süni csoport Teddy Klub
MÁV Ovi Székesfehérvár 1 MÁV Ovi Székesfehérvár 2 MÁV Ovi Székesfehérvár 3 MÁV Ovi Székesfehérvár 4 MÁV Ovi Székesfehérvár 5 MÁV Ovi Székesfehérvár 6

Naptár

«2021. július»
HKSzCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
       

Mesevár

 

 

Zöld Óvoda

Mesevár tagóvoda - 8000 Székesfehérvár, Fűtőház u. 3-5.
Tel./Fax: 22/316-375
E-mail: alapitvovodaszfv@t-online.hu